Top of the Hill Community Centre, Front Entrance

Top of the Hill Community Centre, Front Entrance

The new community centre for Hillcrest Trust, will provide a focal point or gateway to the new development at Top of the Hill.  We were keen to ensure the building engaged the local community, and have achieved this by locating the building adjacent to the development entrance at Trench Road. The building program has been split over two levels, one level to house the administrative side of Hillcrest Trust and the other to serve the public with the inclusion of a multi-use hall, two training rooms, a youth facility and a nursery / creche facility.

The public plaza to the front of the building will become a space for hosting a multitude of outdoor community events and guide the public towards the main entrance. To further enhance the community spirit within the scheme, the building wings have been orientated around a central courtyard, at the upper level, allowing the community centre user groups to filter out into the open space.

Top of the Hill Community Centre, Front Facade

Top of the Hill Community Centre, Front Facade

The new community centre for Hillcrest Trust, will provide a focal point or gateway to the new development at Top of the Hill.  We were keen to ensure the building engaged the local community, and have achieved this by locating the building adjacent to the development entrance at Trench Road. The building program has been split over two levels, one level to house the administrative side of Hillcrest Trust and the other to serve the public with the inclusion of a multi-use hall, two training rooms, a youth facility and a nursery / creche facility.

The public plaza to the front of the building will become a space for hosting a multitude of outdoor community events and guide the public towards the main entrance. To further enhance the community spirit within the scheme, the building wings have been orientated around a central courtyard, at the upper level, allowing the community centre user groups to filter out into the open space.

Top of the Hill Community Centre, Rear Entrance

Top of the Hill Community Centre, Rear Entrance

The new community centre for Hillcrest Trust, will provide a focal point or gateway to the new development at Top of the Hill.  We were keen to ensure the building engaged the local community, and have achieved this by locating the building adjacent to the development entrance at Trench Road. The building program has been split over two levels, one level to house the administrative side of Hillcrest Trust and the other to serve the public with the inclusion of a multi-use hall, two training rooms, a youth facility and a nursery / creche facility.

The public plaza to the front of the building will become a space for hosting a multitude of outdoor community events and guide the public towards the main entrance. To further enhance the community spirit within the scheme, the building wings have been orientated around a central courtyard, at the upper level, allowing the community centre user groups to filter out into the open space.

Top of the Hill Community Centre, Entrance Foyer

Top of the Hill Community Centre, Entrance Foyer

The new community centre for Hillcrest Trust, will provide a focal point or gateway to the new development at Top of the Hill.  We were keen to ensure the building engaged the local community, and have achieved this by locating the building adjacent to the development entrance at Trench Road. The building program has been split over two levels, one level to house the administrative side of Hillcrest Trust and the other to serve the public with the inclusion of a multi-use hall, two training rooms, a youth facility and a nursery / creche facility.

The public plaza to the front of the building will become a space for hosting a multitude of outdoor community events and guide the public towards the main entrance. To further enhance the community spirit within the scheme, the building wings have been orientated around a central courtyard, at the upper level, allowing the community centre user groups to filter out into the open space.