East Belfast Extension

East Belfast Extension

This extension will offer occupants an increased amount of social space on the ground floor, with a large open plan kitchen / dining / living space that will connect into their generous garden via bi - folding doors. The space will act as a common area where all the members of the family can spend time together. The well organised open plan space places the kitchen as the nucleus of the family home with other spaces adjoining. The family’s love for entertaining guests helped to drive this design idea, and a large dining table is located beneath a skylight to ensure natural light flows abundantly into the deep floor plan.

Upstairs the family now has a larger master bedroom, larger bathroom and walk-in wardrobe. Windows to the rear elevation are stretched vertically to ensure maximum light entry throughout the day. A sloped roof to the bedroom will guide the users eye out into the garden.

Whilst the front elevation of the property remains unchanged, the new extension at the rear will consist of brick to the lower storey and the upper storey will be clad in black timber referencing details on the existing house.

The massing of the design has been broken down by clearly separating the two volumes, that of the bedroom and the kitchen / dining area. This allowed for a favourable planning outcome, ensuring that the design did not negatively impact on adjacent neighbours.

Model.jpg
Kitchen View.jpg