Bedeck Retail Unit   The Bedeck Building situated on the Lisburn Road, one of the main arteries to Belfast city centre, is reminiscent of the old brick warehouses with their generous floor to floor levels and tall windows. which once populated this cities fabric.  Our brief was to provide a mixed-use commercial building with as much floor area as possible to maximise site profitability together with providing a landmark building within the urban fabric.  The approaches from north and south reinforce the appropriateness of the scale of the intervention while the inappropriate scale of adjacent buildings is exposed by the development.  The building itself comprises of five storeys, basement, ground or retail and first to third floors, which accommodate offices. The third floor is set back from the brick facade, with a balcony parapet of a contrasting black fibre cementproviding the opportunity for a timber terrace with amazing views over the city and surrounding mountains.  The shared lift and staircase to the rear is orientated to provide light into all office floors and creates a terrace at first first floor level.  The architects decided against on site parking as they thought it would have a detrimental effect to on street activity.

Bedeck Retail Unit

The Bedeck Building situated on the Lisburn Road, one of the main arteries to Belfast city centre, is reminiscent of the old brick warehouses with their generous floor to floor levels and tall windows. which once populated this cities fabric.

Our brief was to provide a mixed-use commercial building with as much floor area as possible to maximise site profitability together with providing a landmark building within the urban fabric.

The approaches from north and south reinforce the appropriateness of the scale of the intervention while the inappropriate scale of adjacent buildings is exposed by the development.

The building itself comprises of five storeys, basement, ground or retail and first to third floors, which accommodate offices. The third floor is set back from the brick facade, with a balcony parapet of a contrasting black fibre cementproviding the opportunity for a timber terrace with amazing views over the city and surrounding mountains.

The shared lift and staircase to the rear is orientated to provide light into all office floors and creates a terrace at first first floor level.

The architects decided against on site parking as they thought it would have a detrimental effect to on street activity.

  Bedeck Retail Unit   The Bedeck Building situated on the Lisburn Road, one of the main arteries to Belfast city centre, is reminiscent of the old brick warehouses with their generous floor to floor levels and tall windows. which once populated this cities fabric.  Our brief was to provide a mixed-use commercial building with as much floor area as possible to maximise site profitability together with providing a landmark building within the urban fabric.  The approaches from north and south reinforce the appropriateness of the scale of the intervention while the inappropriate scale of adjacent buildings is exposed by the development.  The building itself comprises of five storeys, basement, ground or retail and first to third floors, which accommodate offices. The third floor is set back from the brick facade, with a balcony parapet of a contrasting black fibre cementproviding the opportunity for a timber terrace with amazing views over the city and surrounding mountains.  The shared lift and staircase to the rear is orientated to provide light into all office floors and creates a terrace at first first floor level.  The architects decided against on site parking as they thought it would have a detrimental effect to on street activity

Bedeck Retail Unit

The Bedeck Building situated on the Lisburn Road, one of the main arteries to Belfast city centre, is reminiscent of the old brick warehouses with their generous floor to floor levels and tall windows. which once populated this cities fabric.

Our brief was to provide a mixed-use commercial building with as much floor area as possible to maximise site profitability together with providing a landmark building within the urban fabric.

The approaches from north and south reinforce the appropriateness of the scale of the intervention while the inappropriate scale of adjacent buildings is exposed by the development.

The building itself comprises of five storeys, basement, ground or retail and first to third floors, which accommodate offices. The third floor is set back from the brick facade, with a balcony parapet of a contrasting black fibre cementproviding the opportunity for a timber terrace with amazing views over the city and surrounding mountains.

The shared lift and staircase to the rear is orientated to provide light into all office floors and creates a terrace at first first floor level.

The architects decided against on site parking as they thought it would have a detrimental effect to on street activity